Vrei sa vezi un nou muzeu din Oslo? Atunci descarca aplicatia „Nytt Museum”!

Cu toate că un nou muzeu  va fi deschis abia peste cinci ani, în Oslo, de acum îl puteți vizita. Dar în mod virtual. Pentru că a fost creată o aplicație numită „Nytt Museum”, care vă oferă posibilitatea să vedeți muzeul, cu ajutorul telefonului mobil.

Noul Muzeu Național pentru Artă, Arhitectură și Design este construit în Vestbanen, în Oslo și se va întinde pe 54.600 de metri pătrați. Clădirea va fi deschisă pentru publicul larg abia în 2019, dar virtual o puteți vizita.

Aplicația a fost creată pentru că ne dorim să folosim noua tehnologie în cadrul proiectului. Oamenii deja își manifestă interesul și curiozitatea în ceea ce privește noul muzeu. Considerăm că prin această inițiativă putem să satisfacem așteptările publicului”, a declarat Birgitte Bye, din partea noului Muzeul Național.

Prin intermediul aplicației, cei interesați pot vedea clădirea de afară, atât de la sol, cât și din aer. De asemenea, vizitatorii virtuali se pot plimba și pot vedea expoziția numită „The Munch room”, dar și o altă expoziție de artă contemporană.

Reprezentanții muzeului au mai precizat că vor îmbunătăți aplicația, pe măsură ce lucrările de la muzeu vor continua și vor începe să prindă contur.

Birgitte Bye a mai spus că aplicația poate fi folosită în apropiere de muzeu, dar că și cei din alte orașe o pot utilize. „Funcționează de peste tot. Am folosit-o eu, atât din Hamburg, cât și din Berlin”, a concluzionat Birgitte Bye.

Așadar, dacă vă tentează, puteți descărca pe telefonul mobil aplicația „Nytt Museum”.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *