VIDEO: Golden Route, o destinatie de vis din Norvegia

Norvegia este o țară minunată, în care puteți vedea munți impresionanți, fiorduri care taie respirația oricui și mări opulente. Însă, dacă vă gândiți la un singur traseu pentru o vacanță, atunci ar trebui să vă îndreptați atenția către „Golden Route”. Acest traseu mai este cunoscut și sub numele de Geiranger-Trollstigen Route și se întinde pe 106 kilometri. Îmbină armonios văi glaciare cu fiorduri de la nord spre sud.

Golden Route” este unul dintre cele 18 trasee naționale din Norvegia. Drumul este unul minunat, presărat cu numeroase curbe și locuri în care puteți opri doar pentru a admira priveliștea. Iar ceea ce veți vedea vă va tăia respirația. Dintre cele 18 trasee naționale, doar 6 dintre ele sunt gata, inclusiv „Golden Route”. Celelalte 12 vor fi finalizate până în 2020, potrivit Guvernului.

Explorând „Golden Route” în Norvgia

Golden Route” se întinde între Lacul Langvatnet (Strynefjell) și Podul Sogge (Romsdal), fiind o destinație impresionantă și specifică zonei de vest a Norvegiei. Cascadele, văile fertile și fiordurile adânci vor oferi turiștilor aventuroși posibilitatea unei experiențe nemaiîntâlnite.

Aici veți întâlni 11 curbe. Traseul a început să atragă turiști încă din 1936. Proiectat și construit de ingineri talentați, „Golden Route” este perfect pentru amatori de șofat, așa că dacă veți vizita Norvegia cu mașina, nu ratați acest loc!

Puteți începe aventura din Alesund, un minunat oraș din Sunnmore. Apoi conduceți către sud aproximativ 100 de kilometri, până ajungeți în Trollstigen. Urcați pe platoul glaciar și bucurați-vă de peisajul incredibil din vârf. Puteți, de asemenea să vă opriți la centrul pentru turiști Trollstigen, pentru a vă bucura de superba cascadă Stigfossen.

Ulterior, conduceți spre sud aproximativ 16 kilometri și veți ajunge la Valea Valldal, unde se află Hotelul Landscape. Puteți poposi aici peste noapte, dacă doriți.

geiranger

Ce puteți vedea de-a lungul traseului „Golden Route”?

Golden Route” este un traseu foarte bogat pentru turiști, iar Ornevegen este una dintre minunățiile pe care vă sfătuim să o vedeți. Cunoscut și ca „Drumul Vulturului”, acest loc se află la 620 de metri deasupra nivelului mării. Din vârf puteți vedea spectaculoasa panoramă asupra Geirangerfjord. De asemenea, puteți să vă bucurați de Dalsnibba, care se află la 1500 de metri deasupra nivelului mării. Aici puteți să profitați de liniște și să inspirați aer curat, în timp ce admirați peisajul din jur.

Vreți și mai multă grandoare? Atunci mergeți la Gudbrandsjuvet, un loc în care veți descoperi jacuzzi-uri naturale, care au până la 20 de metri adâncime. De asemenea, vă recomandăm și Valea Romsdalen. De aici veți avea prilejul să vedeți peisaje incredibile către Alpii Romsdal și Râul Rauma.

 

Activități de-a lungul „Golden Route”

Există numeroase lucruri pe care le puteți face când vizitați „Golden Route”. De pildă, puteți să face o călătorie pe apele unuia dintre fiorduri și puteți admira cascadele presărate de-a lungul fiordului. Birdal Veil și Seven Sisters sunt două dintre cele mai cunoscute atracții. Mai apoi, puteți lua în considerare și o croazieră, în funcție de preferințe. De exemplu, puteți lua feribotul din Hellesylt.

sognfjorne

O altă activitate interesantă ar fi să faceți drumeții pe jos. Există numeroase trasee disponibile în acest sens. O plimbare relaxantă ar fi cea către Cascada Storteserfossen. Iar dacă vă place aventura, puteți încerca să ajungeți la ferma Skageflawill.

 

Sursa: www.tnp.no

Sursă video: Jindrich Lt  

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *