Unui jurnalist rus homofob i s-a interzis sa intre in Norvegia

Un jurnalist rus care care s-a remarcat prin discursul sau homofob, dar si prin faptul ca l-a susținut deschis pe Putin, a fost nevoit să-și anuleze planurile de a calatori în Norvegia, dupa ce i s-a repins cererea pentru viză. Dmitry Kiselyov, vorbitor fluent al limbii norvegiene s-a declarat foarte nemulțumit de toată situația, mai ales că deja plătise un avans pentru o cabană în nordul Norvegiei, unde urma să meargă împreună cu familia.

Am închiriat o cabană în nordul Norvegiei, în Gjesvaer, o localitate cu doar 150 de locuitori, special pentru a le arăta copiilor mei frumusețea de aici, cu soare la miezul nopții, păsări și foci. Deja am plătit un avans”, a declarat jurnalistul.

Kiselyov, care a studiat norvegiana la Universitatea din Moscova are legături puternice cu Norvegia și urma să participe la conferința anuală Barents Press, un eveniment dedicate jurnaliștilor din Rusia, Norvegia, Finlanda și Suedia. Conferința se va desfășura în Norvegia, la Kirkenes, dar din cauza problemei cu viza, jurnalistul nu va mai putea participa.

Amund Trellevik, un membru al organizației ce se ocupă de conferința anuală a spus că este păcat că jurnalistul rus nu va puea participa.

„Suntem conștienți că este o persoană controversată, dar exact din acest motiv l-am invitat”, a declarat Trellevik, susținând că este greșit să nu i se acorde viză unui jurnalist.

Nu consider că este modul corect în care ar trebui să răspundem la criza din Crimeea. Conflictul dintre Rusia și Ucraina va fi principalul subiect la conferința anuală, eveniment la care vor participa în jur de 130 de jurnaliști. Aici, vocea tuturor ar trebui auzită”, a mai precizat Trellevik.

De-a lungul timpului, jurnalistul rus a făcut cateva afirmatii socante, care contravin tolerantei norvegiene. „Homosexualii nu ar trebui să poată dona sânge și spermă. Iar dacă acești oameni mor într-un accident, inimile lor ar trebui să fie îngropate sau arse, pentru că nu sunt la fel cu ale tuturor”, a afirmat jurnalistul rus.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Unui jurnalist rus homofob i s-a interzis sa intre in Norvegia

  1. IONUT spune:

    convingerile lui sunt pur religioase..asa cum le avem si noi romanii,nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *