Progresistii vor sa oblige imigrantii sa-i invete pe copii limba norvegiana

Imigranții ar trebui constrânși să-și învețe copiii limba norvegiană.

Pe această idée au mers reprezentanții Partidului Progresist atunci când au spus că vor propune reguli mai stricte în privința acordării alocațiilor pentru copii.

Mai exact, alocațiile copiilor ar putea fi reduse, iar micuții care au părinti naturalizați în Norvegia nu vor avea voie să se uite la posturile TV din țara de origine.

Nu mai putem sta așa, fără să spunem nimic și să ne uităm la copii norvegieni, născuți din norvegieni care nu știu nici măcar să vorbească limba maternă așa cum trebuie. Este vorba de ignoranță, iar ignoranța are consecințe”, a declarat fostul șef al Partidului Progresist, Carl I. Hagen.

Acesta a sugerat ca în Oslo să fie înființat un centru de integrare. Acesta ar urma să fie notificat dacă părinții nu au un plan pentru a învăța copiii limba norvegiană. De asemenea, centrul ar avea control strict asupra familiilor de imigranți naturalizați.

Pe de altă parte, membrii Partidului Conservator nu sunt foarte încântați de ideile lui Hagen. Nici Partidul Muncitoresc nu este de acord cu propunerea făcută de șeful Partidului Progresist.

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *