Muzeul National din Oslo organizeaza o noua expozitie incepand cu 22 februarie

Daca cineva spune `broderie`, probabil majoritatea oamenilor se vor gandi la fete de masa cu modele florale sau diferite peisaje colorate. In ultimii ani, insa, broderia a ajuns din nou in atentia multor oameni si in special in atentia artistilor contemporani.


Asadar, Muzeul National va deschide in curand expozitia `Ochiul acului: broderie contemporana` (The Needle’s Eye: Contemporary Embroidery). Mai exact, expozitia va avea loc in Muzeul de Arte decorative si Design, incepand cu data de 22 februarie si va dura pana pe 16 mai.

 
Expozitia `Ochiul acului: broderie contemporana` se va axa pe broderie ca expresie artistica. Pentru ca a broda presupune o tehnica speciala, care de-a lungul timpului a jucat un rol important in istorie. De asemenea, expozitia va reflecta flexibilitatea brodatului.
In total, 37 de artisti contemporani din Norvegia, dar si din strainatate isi vor expune lucrarile, care au ca teme societatea, arta, dar si traditia brodatului.

 
Printre artisti se numar urmatorii: Sidsel Palmstrøm, John K. Raustein, Erlend Helling-Larsen, Kristine Fornes, Synnøve Øyen, Maria Ryan Sondresen, Hans Hamid Rasmussen, Anne Biringvad, Siri Ensrud, Åse Ljones, Lars Sture, Málfridur Adalsteinsdottir, Erik Hellsten, Regien Cox, Jochen Flinzer, Marion Strunk, Maurizio Anzeri, Flore Gardner, Patrick Ian Hartley, Susie Vickery, Eliza Bennett, Susan Collis, Ghada Ahmer/Reza Farkhondeh, Nava Lubelski, Orly Cogan, Kent Henricksen, Sonya Clark, Lou Cabeen, Tucker Schwarz, Linda Behar, Elana Herzog, Anna von Mertens, Bren Ahearn, Kimsooja, Gunvor Nervold Antonsen si Maria Manuela Rodrigues.

 
Expozitia va fi o colaborare intre Muzeul National si Muzeul de Arte Bergen. Curatorii pentru expozitia din Oslo sunt Anne Kjellberg si Knut Astrup Bull. Arhitectul expozitiei este Fredrik Torsteinsen.

 

Muzeul de Arte decorative si Design din Oslo a fost fondat in anul 1876 si a fost unul dintre primele muzee de acest tip din Europa. Pe langa expozitiile temporare, aici veti gasi si expozitii permanente, precum “Design and Craft 1905–2005”, “STYLE 1100–1905”, The Costume Galleries and The Collections for Glass and Ceramics.

 

Cum puteti ajunge la Muzeul de Arte decorative si Design:

tramvai: liniile 11, 17 si 18 pana la Tinghuset

Autobuz: ruta 37 pana la Nordahl Bruns

Program:
Luni: inchis
Marti:11.00-17.00
Miercuri:11.00-17.00
Joi:11.00-19.00
Vineri:11.00-17.00
Sambata:12.00-16.00
Duminica:12.00-16.00
Preturi:
Adulti: 50 de coroane
Studenti:30 de coroane
Copii sub 18 ani: gratuit
Duminica: intrare gratuita pentru toata lumea

 

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.norwaytoday.info si http://www.nasjonalmuseet.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *