Localnicii din Utoya se opun construirii unui monument care sa comemoreze victimele atacului terorist

Mai mulți localnici din zona insulei Utoya s-au revoltat și au început o campanie prin care își exprimă nemulțumirea referitoare la construirea unui memorial dedicat celor ce au murit în urma atacului lui Anders Breivik.

Mai mult de 700 de oameni s-au alăturat deja revoltei pe Facebook. Pe rețeaua de socializare a fost realizat un grup pentru a boicota construirea memorialului, iar acesta se numște „Nu! Aprobării memorialului”.

Localnicii nemulțumiți susțin că prin construirea memorialului s-ar realiza o „cicatrice naturală” și că cei din zonă nu ar trebui să fie obligați să-și amintească zi de zi ce s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani.

Totul a pornit de la un concurs prin care artiștii puteau propune o variantă prin care să fie onorată amintirea celor ce au murit în atacul de la Utoya. Câștigător a fost desemnat suedezul Jonas Wahlberg.

Acesta ar urma să realizeze un memorial în apropierea lacului, iar acolo să fie sculptate numele celor ce au trecut în neființă. Un alt aspect important este faptul că părinții unei fetițe care a decedat în urma atacului și-au exprimat dorința ca numele copilului lor să nu apară acolo.

Ar fi crud pentru localnici să vadă zi de zi monumentul”, a declarat Ole Morten Jensen, inițiatorul grupului de pe Facebook.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *