Lider religios musulman, atacat cu toporul la Oslo

Imamul celei mai mari moschei din Oslo a fost dus la spital marți seară, după ce a fost atacat cu un topor de un bărbat mascat.

 Nemat Ali Shah, în vârstă de 57 de ani a fost atacat atunci când pleca de acasă către slujba de seară. El a fost rănit grav la față și la mâini.

Liderul religios a fost spitalizat si operat in regim de urgenta, iar astăzi dimineață se simțea mai bine.

Poliția a anunțat că tratează cazul ca pe un atac și ca pe o tentativă de omor, însă autoritățile nu știu încă dacă atacul a fost rezultatul unei razbunari personale sau o actiune a vreunei grupari extremiste anti-islamice. In 2005 și 2006 au fost voci care au spus că imamul nu ar fi potrivit pentru funcția pe care o are, opinii care au dus ulterior la violențe in sanul comunitatii musulmane.

Este prea devreme să ne pronunțăm”, a declarat Grete Lien Metlid, șeful secției de Poliție care s-a ocupat de caz. „Ar putea fi un gest făcut din ură, dar nu avem dovezi în vreun sens”, a mai spus aceasta.

Despre atacator, polițiștii nu au spus decât că purta o geacă verde cu negru, o glugă și pantaloni de sport negri, precum și o pereche de pantofi albi cu gri.

Potrivit unui ziar norvegian, Shah a fost atacat la doar 50 de metri distanță de casa sa, în timp ce se mergea către rugăciunea de seară. Când oamenii care îl așteptau au văzut că nu ajunge, au încercat să-l sune pe mobil și s-au alarmat când imamul nu răspunde. Între timp însă, Nemat Ali Shah a reușit să se târască până acasă, de unde a fost luat de o ambulanță.

Potrivit martorilor, Shah a fost lovit în față, chiar sub ochi.

De asemenea, era lovit la degete și la mâini, lucru care sugerează că a încercat să se apere cu pumnii”, au mai spus cei care l-au vazut pe imam dupa atac.

Nu este primul incident care vizeaza comunitatea musulmana. În septembrie, anul trecut, un cap de porc a fost lăsat în fața moscheei, într-o zi de vineri, când oamenii mergeau la rugăciune. În aceeași lună, o altă moschee din Oslo a primit un e-mail prin care cineva spunea că va da foc tuturor moscheelor din Norvegia.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *