In 2014, un numar record de persoane s-au retras din Biserica norvegiana

In 2014, in Norvegia au existat mai multe controverse. Una dintre cele mai mari a fost legata de homosexuali. Desi sondajele arata ca norvegienii nu si-au schimbat parerea despre homosexuali si despre religie, dupa ce reprezentantii Bisericii au refuzat sa accepte casatoriile intre homosexuali in locasurile sfinte, numarul persoanelor care au renuntat la Biserica Norvegiana s-a dublat fata de anii anteriori.
Dezbaterea despre homosexuali s-a purtat in jurul faptului ca in luna aprilie a acestui an, Sinodul General din Norvegia a spus ca nu accepta casatorii intre homosexuali in biserica.
In urma unui sondaj realizat in randul norvegienilor, 8% dintre respondenti au spus ca au o parere negativa despre decizia Bisericii din Norvegia de a nu accepta casatorii intre homosexuali in locasele sfinte.

Insa 89% dintre cei care au raspuns intrebarilor din chestionar au precizat ca nu si-au schimbat parerea despre Biserica. Restul de 4% au spus ca au o viziune mai buna despre Biserica in urma deciziei din aprilie.
`Relatia cu Biserica este mult mai inradacinata fata de cum este caracterizata din prisma unor evenimente singulare, cum ar fi controverse zgomotoase`, crede Jens Petter Johnsen, director in Consiliul Bisericii din Norvegia.
Insa acelasi Consiliu al Bisericii arata ca un numar record de persoane s-au retras din Biserica in acest an.
Pana la finele lunii octombrie a acestui an, 9.000 de persoane au renuntat la Biserica, iar Ole Inge Bekkelund din cadrul Consiliului Bisericii considera ca numarul va depasi 10.000 per total, pe 2014. Asta inseamna ca anul acesta au renuntat de doua ori mai multe persoane la Biserica fata de 2013.
`Cresterea numarului celor care au renuntat la Biserica poate fi explicat prin prisma a ceea ce s-a intamplat la Sinodul din mai, atunci cand s-a discutat despre casatoriile intre persoane de acelasi sex, iar ideea a fost refuzata`, a mai precizat Bekkelund.
O alta intrunire a Consiliului Bisericii din Norvegia, care a avut loc in luna mai a ajuns la aceeasi concluzie: nu se vor accepta casatoriile intre homosexuali.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *