Imamul atacat cu toporul, victima unei rafuieli din sanul comunitatii musulmane

Doi bărbaţi sunt banuiti că ar fi pus la cale atacul împotriva imamului din Oslo. Luni seară, Nehmat Ali Shah a fost rănit la mâini şi la faţă cu un topor de un necunoscut mascat, în timp ce pleca spre rugăciunea de seară.

Incidentul ar fi, potrivit Poliţiei, continuarea unui scandal mai vechi. Ar fi vorba despre lupta pentru putere în cadrul celei mai mari moschei din Oslo.

Am căutat în casa imamului indicii despre cine ar fi putut să-l atace. Aşa i-am pus sub acuzare pe cei doi bărbaţi, a declarat Grete Lien Metlid, de la Poliţia din Oslo.

Cei doi au fost interogaţi, dar deocamdată nu i-am reţinut, pentru că nu avem dovezi suficiente, a mai spus aceasta.

Ozvind Bergoy Pedersen, avocatul celor doi bărbaţi care sunt cercetaţi în stare de libertate nu a negat fapta celor doi şi a spus că se aştepta la acest lucru, având în vedere istoria complicată dintre imam şi clienţii săi.

Este important să se ştie că tot ce se întâmplă acum face parte din investigaţia Poliţiei. Nu am ajuns la o concluzie finală. Trebuie să spun că nu putem afirma sigur că cei doi bărbaţi au fost în spatele atacului de luni, a mai spus Grete Lien Metlid.

Dintre cei doi acuzaţi, bărbatul mai în vârstă l-a mai ameninţat pe imam până acum. Mai mult, imamul a obţinut de două ori de la Poliţie ordine de restrictie ca bărbatul cu care era în conflict să stea departe de el.

În 2002, Shah a fost forţat să renunţe la funcţia sa din cadrul moscheei, unde slujise timp de 10 ani. Cu toate acestea, în 2004 şi-a reluat atribuţiile ca imam. Problemele nu s-au încheiat însă aici, pentru că în 2006 patru oameni din moschee au fost atacaţi si răniţi de alţi patru bărbaţi cu ciocane, cuţite şi alte arme albe.

Intregul caz a ajuns pana la Curtea de Apel. Aici s-a decis ca Shah să fie în continuare imam.

Pentru că mai mulţi credincioşi au spus că nu se mai simt în siguranţă la moschee, prin prisma recentelor evenimente, au fost aduşi poliţişti care să supravegheze rugăciunea de vineri seară.

Sursa: www.norwytoday.info şi www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *