Erna Solberg este de acord cu casatoriile intre gay, oficiate de preoti

Prim-ministrul Erna Solberg a spus zilele trecute că este de acord cu oficierea slujbelor religioase pentru căsătoriile între gay. Aceasta, după ce Biserica s-a declarat împotriva acestor practici.

Arena politică și mediul social din Norvegia au fost, în ultimele zile, încinse de subiectul căsătoriilor între gay în biserică.

Erna Solberg a hotărăt să-și spună propria părere, riscand sa aprinda si mai mult polemicile. Pozitia sefei Executivului a fost foarte… nuantata. In calitate de cetatean si membru al unei congregatii crestine, Solberg a spus ca este favorabila oficierii de casatorii intre homosexuali in biserica. Pe de alta parte, ca prim-ministru, Solberg a spus ca respecta decizia Bisericii.

În calitate de Prim Ministru, nu am voie să-mi exprim părerea personală în public. Avem separația puterilor în stat, adică Biserica e una și statul e alta. Trebuie să acceptăm ca Biserica să-și ia singură deciziile”, a spus Erna Solberg.

Cel mai bun mod prin care puteți influența deciziile este să participați la următoarele alegeri din Biserică”, a concluzionat Solberg.

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Erna Solberg este de acord cu casatoriile intre gay, oficiate de preoti

  1. hansy spune:

    o urare chiar in sfanta zi de Pasti,legata de multa caldura: s-o arza focu’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *