Din ce in ce mai putin norvegieni isi boteaza copiii dupa nastere, iar Biserica isi pune semne de intrebare

In 2014, in Oslo s-a inregistrat cel mai mic numar de copii botezati vreodata pana acum in aceasta tara. Din totalul de copii care au venit pe lume, aproximativ 60% au fost dusi la Biserica pentru a fi botezati.

 
Anul trecut, Biserica din Norvegia avea peste 3,8 milioane de membri, insa numarul copiilor care sunt botezati este intr-o constanta descrestere. In total, doar 62% dintre copiii nou-nascuti in Oslo au fost botezati, ceea ce inseamna o scadere de aproape 20% fata de 2001.


Un preot din Oslo, Trond Bakkeviks a spus ca multi parinti au indoieli in privinta religiei si nu stiu daca sa faca ei sau nu o alegere pentru copiii lor. De asemenea, parintele a mai explicat ca scaderea numarului de copii botezati poate fi cauzata si de diversitatea religiilor din Oslo.

`E greu sa ne numim Biserica Nationala. Suntem in fata unei provocari chiar si cand ne gandim la cei care sunt membri ai Bisericii. Poate nu am facut suficient ca Biserica`, a declarat parintele pentru o publicatie norvegiana.

Deocamdata nu avem date despre cati copii s-au nascut in Oslo in 2014. Insa, in Norvegia, in 2013 au venit pe lume 59.000 de copii, un numar cu 1.300 mai mic, daca ne uitam si la datele de pe 2012. Majoritatea nou-nascutilor au fost baieti, respectiv circa 30.000, restul fiind fetite. Tot in 2013, din totalul copiilor care au venit pe lume, s-au inregistat 954 de perechi de gemeni si 17 nasteri de tripleti.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.tnp.no/ssb.no/en/befolkning/statistikker/fodte

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Din ce in ce mai putin norvegieni isi boteaza copiii dupa nastere, iar Biserica isi pune semne de intrebare

  1. Le Penn spune:

    Superb ! Astept ziua cand si in Romania nu o sa ne mai botezam copiii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *