Dalai Lama spune ca oficialii norvegieni care au refuzat sa-l primeasca i-au facut, de fapt, un serviciu

În ciuda faptului că cei din guvernul norvegian au refuzat să se întâlnească cu liderul spiritual al Tibetului, Dalai Lama, pentru a nu-și strica relațiile cu China, acesta a declarat că nu este supărat.

Dimpotrivă, Dalai Lama a salutat decizia guvernului norvegian.

Bineînțeles, dacă lideri ca Președintele Obama îmi vor propune o întâlnire, voi fi bucuros, dar nu vreau să creez probleme nimănui”, a declarat Dalai Lama, în cadrul unui eveniment în Oslo. El a ajuns în capitala norvegiană pentru a sărbători 25 de ani de când a primit Premiul Nobel pentru Pace.

Argumentând că a sosit în Norvegia pentru a se întâlni cu locuitorii de aici și nu neapărat cu liderii, Dalai Lama a spus: „Nu există niciun motiv să fiu dezamăgit. Cu cât există mai multe acuzații din partea guvernului chinez, cu atât voi fi mai popular”.

Dalai Lama a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1989, drept recompensă pentru campania non-violentă prin care propunea încheierea dominației chineze din țara sa natală. Acum, Dalai Lama a fost chemat în Norvegia de grupurile pro-tibetane.

Ministrul de Afaceri Externe din Norvegia, Borge Brende a comentat decizia guvernului norvegian de a nu se întâlni cu Dalai Lama, spunând că totul s-a întâmplat din cauza situației extraordinare dintre China și Norvegia.

Pe de altă parte, China a spus că a urmărit atent modul în care a gestionat guvernul norvegian venirea lui Dalai Lama în Oslo. Purtătorul de cuvânt pentru Ministerul de Externe din Norvegia a spus că China s-a așteptat ca Norvegia să acționeze astfel încât să dea dovadă de respect față de China.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *