Concurs ”Gânduri pentru România” organizat cu prilejul Zilei Nationale – 1 decembrie

Jurnal de Nord și Asociația Românilor din Norvegia (RFN) organizează concursul de ”scrisori” ”Gânduri pentru România”, cu prilejul zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. La concurs poate participa oricine locuiește în Scandinavia (Norvegia, Suedia, Danemarca și Finlanda), indiferent de naționalitate sau de vârstă.

Concursul constă în redactarea unei scrisori, de minim o pagină A4 de computer (mărimea fontului de 14), adresată României. Scrisoarea poate fi redactată în limba română, engleză sau o limbă scandinavă. În scrisoare poate fi evocat un moment petrecut în România, un loc anume, o amintire etc; poate fi adresată unei persoane dragi, unei personalități, unui om politic, țării în sine etc; scrisoarea poate fi un sfat, un regret, o promisiune, un pamflet, o atenționare etc.

Desigur, rămâne la latitudinea fiecărui participant ce gânduri dorește să aștearnă pe hârtie despre România sau pentru România. Dacă doriți, puteți trimite și o fotografie reprezentativă care să însoțească textul. De asemenea, un titlu pentru scrisoarea dumneavoastră către România este binevenit. Precizare: textele să nu conțină expresii vulgare sau limbaj licențios.

Toate scrisorile primite pe adresa de e-mail a redacției – c[email protected] – până pe data de 27 noiembrie inclusiv vor fi publicate pe site-ul Jurnal de Nord la rubrica Gânduri pentru România și vor fi promovate pe facebook și pe google. Astfel scrisorile vor putea fi citite și votate (apreciate) de către cititori.

Toți participanții la concurs vor primi câte un exemplar din volumul “Povestiri despre România, țara părinților“, de Petre Crăciun

Participanții la concurs vor primi câte un exemplar din volumul “Povestiri despre România, țara părinților“

Primii 40 de participanți la concurs, în ordinea numărului de voturi (aprecieri), vor primi drept premiu câte un exemplar din volumul “Povestiri despre România, țara părinților“, semnat de scriitorul Petre Crăciun. Autorul scrisorii care va avea cele mai multe voturi de la cititori va fi premiat și cu o tabletă Samsung Galaxy, de 10 inch.

Desfășurarea concursului:

În perioada 16 – 28 noiembrie (ora 24): așteptăm scrisorile dumneavoastră;

Sâmbătă, 29 noiembrie: textele vor fi publicate pe site-ul Jurnal de Nord;

În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie (3 zile): textele vor putea fi citite și votate (apreciate) de către cititori;

Miercuri, 2 decembrie – anunțarea câștigătorilor.

Dorim succes tuturor participanților! Pentru mai multe detalii sau informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de e-mail [email protected] sau ne puteți scrie un mesaj pe pagina oficială de facebook Jurnal de Nord.

Cum se votează:

Pentru această ediție a concursului, doar cititorii care au un cont de facebook vor putea vota pentru textele preferate. Astfel, după ce acestea vor fi publicate pe site-ul www.jurnalnord.info, vă invităm să apreciați cu un ”like” textele care v-au plăcut. Și eventual să le distribuiți mai departe către prieteni, dacă doriți. În funcție de numărul de aprecieri (like-uri), autorul textului va putea obține premiul oferit de organizatori. Butonul de ”like” (”îmi place”) se găsește atât la începutul cât și la finalul fiecărui text.

Vă mulțumim pentru colaborare și implicare, în numele autorului și al organizatorilor. Și ne cerem scuze că, din motive tehnice, nu am putut oferi posibilitatea de a vota și cititorilor care nu au un cont de facebook.

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

2 Responses to Concurs ”Gânduri pentru România” organizat cu prilejul Zilei Nationale – 1 decembrie

  1. Viorel Maier spune:

    Felicitari colegiale.

    “Jurnalul saptamanii” si “Wxpres MAGAZIN / Revista mea”, Israel

  2. Viorel Maier spune:

    Scuze, “Expres MAGAZIN / Revisra mea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *