Cea mai spectaculoasa aurora boreala din ultimii ani aduce Norvegiei mii de turisti

Oamenii de stiinta de la NASA au prezis ca varful de activitate solara din luna decembrie va duce la aparitia aurorelor boreale. Acestea vor incanta vizitatorii Norvegiei cu un spectacol de lumini.

Expertii subliniaza ca din 2007 exista o crestere semnificativa a numarului de turisti in Norvegia, veniti sa vada efectele neobisnuite ale furtunilor solare.

Oamenii de stiinta spun ca activitatea solara fluctueaza ca un pendul. Cu toate acestea ,ciclul solar nu este complet previzibil. Durata ciclului poate dura intre 10 si 13 ani, iar varfuruile de activitate sunt uneori foarte puternice, alteori destul de slabe. Dean Pesnell, un fizician solar de la Solar Dynamics Observatory, Goddard (NASA) a declarat ca la sfarsitul acestui an va exista un val de activitate solara.

Nu stie nimeni cu siguranta cum se vor desfasura evenimentele, dar mai multi experti au ajuns la concluzia ca sfarsitul anului 2013 ar putea fi mult mai activ decat inceputul lui.

Luminile Nordului (Aurora Borealis) este o lumina naturala si colorata pe cer, in special in regiunile de latitudine mare, care se produce din cauza ciocnirii vantului solar de partea superioara a atmosferei.

Sursa: The Nordic Page

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *