Casatoriile religioase intre homosexuali raman interzise de Biserica Norvegiana

Biserica din Norvegia a votat: nu va exista o liturghie specială pentru căsătoriile între gay, în ciuda faptului că militantii pentru drepturile homosexualilor au desfasurat o campanie agresivă prin care cereau acest lucru.

Votul a avut loc marți dimineață. Din cele 115 voturi, 64 au fost împotrivă, iar celelalte 51 pentru.

Suntem dezamăgiți, dar e în regulă să fii dezamăgit din când în când”, a declarat Bard Nylung, liderul asociației pentru gay, bisexuali și transsexuali. „Vrem să se știe că suntem mulțumiți chiar și pentru faptul că există o luptă pentru noi și că există totuși biserici ce sunt de acord cu noi”, a mai spus Bard Nylung.

Oivind Benestad, unul dintre preoții care s-au declarat clar împotriva căsătoriei între gay, a spus că este fericit că propunerea, extrem de radicală, din punctul său de vedere, nu a fost aprobată.

În luna octombrie a anului trecut, opt episcopii din Norvegia au spus că sunt pentru căsătoriile între cei de același sex. Însă, după mai multe discuții cu ceilalți preoți, aproape toți s-au pus de acord să voteze împotrivă, pentru a evita o separare a Bisericii.

Norvegia este una dintre cele mai liberale țări când vine vorba despre homosexualitate. Căsătoriile civile între gay au fost aprobate prin lege încă din 2009.

 Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *