Carti in limba româna, pentru copii, la o biblioteca din Norvegia, din initiativa Alinei Hahuie

carti limba romanaAvem cu totii nevoie de prieteni buni, statornici si care sa ne sfatuiasca de bine, mai ales in copilarie. Un vechi proverb chinezesc spune ca ‘’a citi pentru intaia oara o carte este ca si cum ti-ai face un nou prieten, a reciti o carte este ca si cum te-ai reintalni cu un prieten vechi.’’

Cartile mi-au fost si mie prieteni dragi intotdeuna si mi-au luminat si incalzit mai ales zilele intunecate si friguroase, dominate de iarna nordica, de incertitudine si de singuratate. Caci prietenii la nevoie se cunosc!

Cand mai tarziu a venit vara, si afara, dar si in suflet, a venit vremea sa le arat recunostinta pentru sprijinul lor neconditionat. Asa a incoltit in sufletul meu ideea de a aduce aici, in Norvegia, o parte din comoara nesecata a literaturii de acasa si de a o darui copiilor si tinerilor romani stabiliti aici.

carti limba romanaA fost nevoie doar de cineva care sa imi spuna sa nu renunt la acest vis (ce mult face o incurajare adusa la timp) pentru ca apoi si alte suflete nobile sa se alature initaitivei mele.  

Am reusit astfel, impreuna, sa donam Bibliotecii din Haugesund o colectie superba de peste 100 de titluri: de la culegeri de basme romanesti si straine, splendid  ilustrate, la fel ca si celebrele povesti Disney, pana la enciclopedii pe diverse teme, pentru copii si tineri, toata pleiada clasicilor romani, Biblia pentru copii,un deosebit album de prezentare a Romaniei cu descrieri in limba romana si engleza si fotografii impresionante si multe altele.

Toate acestea se afla in posesia bibliotecii din Haugesund dar pot fi imprumutate de catre cititori din toata Norvegia.

carti limba romanaLe multumesc din suflet tuturor celor care au crezut in utilitatea materializarii acestei idei si au participat la realizarea acestui fapt, dar in egala masura si celor care vor da cu adevarat sens efortului nostru, imprumutand cartile si bucurandu-se de ele.

Cred cu convingere ca daca prin intermediul cartilor acestora, chiar si numai un singur copil va deveni curios sa descopere mai multe despre Romania, tara care poate e doar a parintilor lui, nu si a lui, sau va cunoaste minunata lume a literaturii, viata intreaga fiindu-i luminata de flacara dragostei pentru lectura, atunci tot efortul nostru a meritat pe deplin si este mai mult decat rasplatit.

Celor interesati le pot furniza lista completa a cartilor aflate in biblioteca si un indrumar cu privire la modul in care se pot cauta si comanda cartile.

Cititi articolul complet pe blogul Alinei Hahuie

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *