Agresorul imamului din Oslo a ajuns dupa gratii

Bărbatul de 38 de ani care este acuzat de tentativă de omor împotriva imamului Nehmat Ali Shah a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 31 de zile.

Bărbatul este ținut la izolare și nu are dreptul la vizite, fiind considerat un pericol public. După perioada de arest preventiv, judecătorii vor decide care va fi soarta atacatorului.

Şedinţa de judecata în care s-a decis arestul preventiv a fost cu uşile închise. Inițial, Poliţia a cerut ca atacatorul să stea două săptămâni la izolare, însă magistrații au considerat ca o săptămână e suficient.

Poliţia ne-a cerut să-l ducem la izolare pentru două săptămâni. Pentru acest lucru ne-am alocat o perioadă de gândire. Totuşi, bărbatul va sta o săptămână la izolare, fiind în custodia autorităţilor, a declarat avocatul Leif Morten Eide.

Imamul Nehmat Ali Shah, de la cea mai mare moschee din Oslo, a fost atacat la doar câţiva metri de casă, atunci când pleca spre moschee. Imamul a fost rănit la mâini şi la faţă. Ulterior, a fost transportat la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Dupa acest incident, musulmanii care frecventează moscheea au rămas cu frica de a nu fi atacaţi. Din acest motiv, câţiva poliţişti au fost detașați sa asigure paza locașului de cult.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *