11 octombrie 2014: data nuntii dintre o fata de 12 ani si un barbat de 37 de ani

O campanie caritabilă ieșită din comun a făcut furori în Norvegia, dar și în alte țări.

Zilele trecute a fost creat un blog care, aparent era scris de Thea, o fetiță în vârstă de doar 12 ani din Norvegia. Pe respectivul blog, copila anunța că urmează să se mărite cu un bărbat de 37 de ani.

De fapt, fata care apare în pozele de pe blog este din Suedia și are 12 ani. Campania a fost organizată de Plan International, cu scopul de a opri cazurile in care copiii sunt forțați să se căsătorească la vârste foarte fragede. La ora actuală, mai bine de 39.000 de copii devin adulți înainte de vreme, întrucât părinții îi obligă să se căsătorească.

Pentru ca nimeni să nu știe că este vorba despre o farsă și pentru ca rezultatul să fie unul veritabil, organizatorii campaniei au ales fata din Suedia.

Cei care au citit blogul au crezut în totalitate că fata de 12 ani urma să se mărite cu un bărbat mult mai în vârstă decât ea. Asta pentru că pe blog erau fotografii și texte despre cum copila ar fi făcut toate pregătirile pentru nuntă: rochia, degustări de tort, machiaj, chiar și biserica.

Sute de cititori au rămas blocați în fața unei astfel de idei și au întrebat-o pe Thea dacă totul este adevărat. Mai apoi, pe Twitter au început să apară mii de comentarii cu hashtag-ul #stoppbryllupet, care înseamnă „Opriți nunta!”.

Și mai șocant pentru cititori a fost când au văzut pe blog că fata povestea despre posibilitatea de a fi nevoită de a avea un copil în curând numai pentru că așa vrea mama ei.

Fata este din Suedia. Scopul nostru a fost să folosim o fetiță blondă în campanie, pentru a aduce în atenția publicului faptul că în fiecare zi copile cu vârste fragede sunt obligate să se mărite împotriva lor”, a declarat Sofia Klemming Nordenskiold, din partea Plan International.

E dovedit faptul că dacă vorbim despre o fată de 12 ani care s-a măritat săptămâna trecută în Bangladesh, oamenii nu vor reacționa prea mult. Însă dacă e vorba de o fetiță din Scandinavia, atunci e o situație complet diferită”, a mai spus Sofia Klemming Nordsendkiold.

Nunta fetei ar fi urmat să aibă loc pe 11 octombrie 2014.

Sursa: www.thelocal.no

 

 

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *