Românii din Norvegia se pot înscrie prin e-mail în Registrul electoral pentru a vota pe 11 decembrie

Alegătorii români cu domiciliul sau reședința în Norvegia se pot înscrie în Registrul electoral prin intermediul Ambasadei României la Oslo și prin transmiterea, în format electronic, a cererii și a documentelor care atestă cetățenia română și domiciliul sau reședința în străinătate la adresa de e-mail [email protected], cu mențiunea următoare în subiectul email-ului: ”Cerere de înscriere în Registrul electoral – alegeri parlamentare 2016”.

Cererea de înscriere în Registrul electoral trebuie să fie completată, datată, semnată olograf și transmisă scanată, în format pdf. Documentele care trebuie să însoțească cererea de înscriere în Registrul electoral:

  • copia paşaportului cu menţionarea statului de domiciliu – pentru cetăţeni români cu domiciliul în străinătate,
  • copia actului de identitate (carte de identitate sau pașaport) împreună cu copia documentului care dovedeşte reşedinţa în străinătate – pentru cetăţeni români cu reşedinţa în străinătate),

trebuie, de asemenea, transmise în format scanat .pdf la adresa de e-mail [email protected].

Înscrierea în Registrul electoral se poate realiza până la data de 14 septembrie 2016 (inclusiv), orele 24, prin următoarele trei modalități alternative:

  • (1) transmiterea cererii și a documentelor solicitate pentru înscriere prin poștă electronică (la adresa de e-mail[email protected]),
  • (2) expedierea poștală, (adresa: Oscars gate 51, 0244 Oslo), sau
  • (3) depunerea cererii și a documentelor solicitate pentru înscriere la Ambasada României la Oslo (program de lucru cu publicul: luni – vineri, orele 8.30 – 17:00).

Reamintim că prin reședință în străinătate se înțelege adresa din străinătate la care persoana fizică declară că are locuința secundară, alta decât cea de domiciliu, și unde posedă un drept legal de ședere mai mare de 90 de zile.

Formularul Cererii de înscriere în Registrul electoral poate fi obţinut fie de pe site-ul MAE, la link-ulhttp://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2016/2016_alegeri/cerere_inscriere_vot_in_strainatate.pdf, fie, direct în varianta tipărită, de la sediul Ambasada României la Oslo.

Guvernul României a hotărât ca data alegerilor parlamentare să fie 11 decembrie 2016, prin urmare Registrul electoral se va închide la data de 14 septembrie 2016, orele 24.00, conform legislației electorale în vigoare.

Toți cei interesați de alte detalii privind votul în străinătate la alegerile parlamentare 2016 pot contacta Ambasada României la Oslo (la: [email protected]) sau Ministerul român al Afacerilor Externe (la: [email protected]) pentru informații suplimentare și eventuale clarificări.

(Ambasada României la Oslo)

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Românii din Norvegia se pot înscrie prin e-mail în Registrul electoral pentru a vota pe 11 decembrie

  1. Eugen spune:

    Sa vedem ce va fi si cu minunea asta de vot. In 70 de ani m-am convins. Voturile in comunism cat si cele din democratie au facut Romania asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *